Radenavond Hart van Brabant

  • 02 december 2020 18:30 tot 21:45
  • locatie: digitaal
Direct opslaan in uw agenda

Geachte betrokkenen, geachte raadsleden,

We nodigen u nogmaals van harte uit om deel te nemen aan het online webinar over de verbetering en vormgeving van onze bestuurlijke samenwerking. We besteden ook kort aandacht aan enkele actualiteiten. U bent van harte uitgenodigd om ook al vooraf vragen te stellen over de onderwerpen van deze avond. Actualiteiten In de 9 gemeenteraden is een motie (klik hier voor de laatste versie van deze motie) aangenomen voor een regionale lobby. Hierbij treft u over de laatste stand van zaken daarvan een raadsinformatiebrief aan (Klik hier voor deze raadsinformatiebrief). Follow the money en inkoopstrategie Enige tijd geleden verschenen er artikelen via onderzoeksplatform Follow the Money en het Brabants Dagblad over winsten van zorgaanbieders die werken in onder andere de regio Hart van Brabant. Tijdens de avond vertellen we u kort waar we mee bezig zijn naar aanleiding van de uitkomsten van dit onderzoek en hoe we denken een aantal zaken hieruit te kunnen verwerken in de nieuwe inkoopstrategie Sociaal Domein. Ook hierop kunt u uiteraard reageren. Governance Een belangrijke reden om onderzoek te doen naar de bestuurlijke samenwerking is onder andere de aangenomen motie (Klik hier voor deze motie) in de Verenigde Vergadering (Klik hier voor de rapportage) . Daarom is voor het governance-traject een ‘klankbordgroep Governance’ ingesteld waarbij uit elke gemeente tenminste één raadslid is afgevaardigd. Zie hier de namen en rollen van deze klankbordgroep.
Om het onderzoeksproces te begeleiden en ook alle andere betrokken gremia te vertegenwoordigen is een begeleidingscommissie ingesteld: Zie hier de namen en rollen van de begeleidingscommissie.
Martijn Groenleer van Tilburg University en Maarten Noordink van KWINK Groep gaan op 2 december met u in gesprek over het onderzoek tot nu toe. Zij hebben de afgelopen maanden met alle betrokken gremia gesproken, maar ook documentonderzoek gedaan en een quick-scan uitgevoerd naar andere regionale samenwerkingsverbanden. Zo hebben ze veel informatie verzameld, geordend en deels geanalyseerd. Dat zullen ze op 2 december in blokken aan u voorleggen, maar er is nog voldoende ruimte voor aanpassingen en vooral voor aanvullingen op basis van uw ideeën, inzichten en ervaringen. De onderzoekers nodigen u dan
ook van harte uit voor een open gesprek over de toekomst van de governance in de regio Hart van Brabant. In dat licht is er bewust voor gekozen om nog geen tussentijdsrapport toe te sturen; wel is de presentatie uit de workshop met de klankbordgroep van 27 oktober jl. beschikbaar (Klik hier voor deze presentatie). Dus denk 2 december mee over de toekomst van de regionale governance: wat gaat er goed, wat kan er beter en vooral hoe zou dat dan kunnen!
Tot slot lichten wij toe welke vervolgstappen we voor ogen hebben. Het programma treft u onderstaand aan. Wij heten u in ieder geval alvast hartelijk welkom op 2 december!
Theo Weterings Voorzitter Regio Hart van Brabant
Miriam Oosterwijk Programmadirecteur a.i. Regio Hart van Brabant
Aanmelden informatieavond

Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo