GEANNULEERD GHO-conferentie Biodiversiteit

  • 17 november 2021 20:00 tot 22:00
  • locatie: Oude Raadshuis, De Lind 56, Oisterwijk
Direct opslaan in uw agenda

Beste raadsleden, commissieleden en burgerleden van de GHO-gemeenten,

Nog donderdag zonden we via de griffies de uitnodigingsmail rond voor de conferentie voor biodiversiteitsherstel van aanstaande woensdag. Bijeenkomsten als deze zijn inmiddels echter, als ze al niet verboden zijn, duidelijk niet de bedoeling en wij willen alleen een conferentie beleggen als de genodigden zich veilig voelen eraan deel te nemen.

Helaas is de conclusie onontkoombaar: de conferentie kan niet doorgaan.

Daarmee is het natuurlijk niet af: de opdracht van een gezamenlijk herstelbeleid ligt er en er is in alle met jullie gevoerde gesprekken al veel gebeurd. Er ligt volop materiaal voor een effectief gezamenlijk GHO-beleid.

Als organisatoren van het proces van inmiddels twee jaar zoeken we nu een vorm waarin we de opbrengsten daarvan vasthouden en de voortgang niet afhankelijk maken van onduidelijke Coronavooruitzichten. Dat is nu niet een conferentie, hoeveel we ons daarvan ook beloofden.

Aan het bedoelde beleid schrijven we nu met dubbele kracht en we gaan daarover heel graag met jullie in gesprek voordat we het als eindproduct aanbieden aan de gemeenteraden en de colleges van B&W. Onze contacten van de afgelopen tijd zijn wat dat betreft veelbelovend. Nodig ons nu al uit (via aroorda@live.nl) voor een nader gesprek!

Vriendelijke groet,

Marieke Alberts (gemeente Goirle)

Anjo Roorda (B-team Goirle - Rie)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste raadsleden, commissieleden en burgerleden van de GHO-gemeenten,

Dit is de definitieve uitnodiging voor de GHO-conferentie Biodiversiteitsherstel op woensdagavond 17 november in Oisterwijk. In die conferentie willen we graag, in vervolg op de vele contacten met fracties van de afgelopen tijd, in goede onderlinge gesprekken een nadere bestuurlijke basis leggen voor een gezamenlijk beleid. In het bijgaande programma vinden jullie alle details.

Vanwege coronamaatregelen is tijdige aanmelding vooraf noodzakelijk. We kunnen maximaal 25 personen plaatsen, inclusief sprekers en organisatie, dus stel aanmelding niet uit.

Meld je aan uiterlijk maandagochtend 15 november, vóór 13 uur via mailadres aroorda@live.nlonder vermelding van (1) je gemeente en (2) je fractie. Geef dan ook aan, (3) welke van de vier werkgroepen je eerste en tweede voorkeur hebben om aan deel te nemen. Geef je geen voorkeur, dan word je ingedeeld door de organisatie.

We gaan voor de conferentie uit van de huidige coronaregels: handen ontsmetten, mondkapje op tot je zit; anderhalve meter afstand houden. Zijn nieuwe maatregelen van invloed op de conferentie, dan berichten we daarover. Moeten we vooraf of ter plekke nog iets aanpassen, dan vergeven jullie ons dat vast.

De beste voorbereiding op de conferentie is de documentaire van David Attenborough bekijken. Dat kan op Netflix. Dit is de trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=64R2MYUt394

Wie zich aanmeldt, krijgt bericht terug, ook als we onverhoopt niet iedereen kunnen plaatsen. We zien, na alle gesprekken met bijna alle fracties, erg uit naar een levendige en inspirerende conferentie!

Vriendelijke groet, de organisatie van de conferentie,

Marieke Alberts

Anjo Roorda.