Overzicht van nieuwsberichten 2020

Nieuwe site en logo gemeenteraad 15 september 2020

De gemeenteraad van Goirle heeft een vernieuwde website. De website maakt het makkelijker voor inwoners om informatie te vinden over het raadswerk en de actuele onderwerpen. Ook is er een eigen logo voor de gemeenteraad geïntroduceerd.

Raadslid Christel van Neerven legt raadswerk neer 29 mei 2020

Op 29 mei diende gemeenteraadslid en fractievoorzitter van Pro Actief Goirle (PAG) Christel van Neerven haar ontslag in bij de voorzitter van de gemeenteraad. Door veranderende omstandigheden op zowel op werk- als privégebied is het raadswerk voor haar niet meer te combineren.

Meningen gezocht! 29 mei 2020

De gemeente Goirle start met een online inwonerpanel. Op deze manier wil de gemeente nog meer inzicht krijgen in de wensen van inwoners. Zij worden gevraagd zich aan te melden en om zo mee te denken over actuele thema’s. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de gemeentelijke dienstverlening, financiën of veiligheid in de gemeente.

Installatie nieuw raadslid en nieuwe wethouder tijdens coronacrisis 20 maart 2020

In de raadsvergadering van dinsdag 31 maart staat gepland om het besluit te nemen om Liselotte Franssen te benoemen als wethouder en Paul Brouwers te benoemen als nieuw raadslid. Tijdens de coronacrisis zijn alle fysieke gemeenteraadsvergaderingen tot en met 6 april geannuleerd. De installatie van het raadslid en de wethouder vindt op een aangepaste manier plaats. In deze moeilijke tijd vindt de gemeenteraad het van belang dat het college en de raad weer op volle sterkte zijn.

Oordeelsvormende vergadering 10 maart GAAT NIET DOOR 10 maart 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van de voorzitters van de Brabantse Veiligheidsregio's is besloten de vergadering vanavond niet door te laten gaan. Op deze manier geven we inhoud aan het verzoek om 7 dagen sociale contacten te matigen en geen nieuwe sociale contacten op te doen. Zeven dagen onthouding betekent voorlopig dat we de vergadering verschuiven naar 17 maart. U wordt geïnformeerd als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Raadsleden op werkbezoek bij Atelier Button Up 19 februari 2020

Afbeelding:Raadsleden op werkbezoek bij Atelier Button Up

Op 18 februari gingen raadsleden op werkbezoek bij Atelier Button Up. Dit atelier biedt dagbesteding en begeleidingstrajecten naar werk. De deelnemers zijn bijvoorbeeld mensen met een beperking of vluchtelingen die klaar zijn om te integreren. Het initiatief is van HAVEP en Motorcycle Support Nederland. De raadsleden krijgen eerst een presentatie. Daarbij vertelt een bevlogen Ruud van Gorp (MSN) dat het draait om perspectief bieden en een kans op een volwaardig bestaan. Annemiek van Puijenbroek toont met atelier Button Up dat HAVEP een bedrijf is met aandacht voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Na de presentatie is er een rondleiding door het atelier. Annemiek kruipt zelf nog even achter de naaimachine en toont tassen en lunchzakjes die zijn gemaakt van gerecyclede werkkleding. Button Up begeleidster Salwan Sadik vertelt dat haar deelnemers, die hier assistenten worden genoemd, veel meer dan alleen naaivaardigheden leren. Tijdens de leertrajecten en de lunches werken ze ook aan de Nederlandse taal en aan sociale vaardigheden. Salwan: “het is prachtig om te zien wat voor verschil wij maken voor deze vrouwen”. Al met al werd het een indrukwekkend en inspirerend werkbezoek. Bent u ook nieuwsgiering geworden naar de mogelijkheden bij het atelier? Stuur dan een mail naar info@atelierbuttonup.nl

Liselotte Franssen voorgedragen wethouder 18 februari 2020

Lijst Riel Goirle draagt Liselotte Franssen voor als wethouder voor de gemeente Goirle. Zij neemt hiermee het stokje over van wethouder Bert Schellekens, die vorige maand om gezondheidsredenen zijn functie neerlegde.

Afscheid wethouder Bert Schellekens 13 februari 2020

Dinsdagavond 18 februari neemt Bert Schellekens afscheid als wethouder. Dit gebeurt tijdens de raadsvergadering om 19.30 uur. Bert Schellekens legde in januari zijn functie om gezondheidsredenen neer.