Live uitzending Gepauzeerd

Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Vergadering : Fractievoorzittersoverleg, 16 november 2021 19:30:00

Algemene vergader informatie

Datum:
16 nov. 2021, 19:30
Locatie:
Raadzaal

Agenda

Hoofdvergadering

Raadzaal
  • De werkgroep bestuurlijke vernieuwing is met de conclusies van de raadsconferentie aan de slag. Fractievoorzitters wordt gevraagd vanuit hun rol en positie te reflecteren op de raadsconferentie.

  • O.a. aandacht voor:
    * Korte toelichting op het verloop van de voorbereidingen op de griffie (in samenwerking met burgerzaken)
    * Procedures rond verkiezingen:
    Een planningsschema wordt tijdens de vergadering verstrekt. Toegelicht wordt een mogelijke wijziging door Tijdelijke wet verkiezingen covid-19
    *Stemhulp:
    Besloten moet worden of wij als gemeente een stemhulp (stemwijzer/Kieskompas – MijnStem) inschakelen. Dit past in de opgestelde begroting. Inmiddels is bericht gekregen van Brabants Dagblad dat zij ook weer een stemwijzer gaan maken. De vraag aan de fractievoorzitters is, of er behoefte is aan een gemeentelijke stemwijzer.

  • Op grond van de verordening dienen de fracties vóór 1 februari hun verantwoording over 2021 aan te leveren. Hiervoor zal de griffie in december een format aanleveren. Vóór 1 maart zullen de gelden voor het eerste kwartaal van 2022 worden bekend gemaakt en overgemaakt. Na de verkiezingen zullen aan de dan zittende fracties de resterende gelden voor 2022 worden (her)berekend en betaald. Voor eventueel niet terugkerende fracties volgt dan een eindafrekening.
    LET OP: De fractievergoeding mag niet worden besteed aan de verkiezingscampagne.
    Fractievoorzitters wordt gevraagd toe te zien op een juiste en tijdige aanlevering van gegevens.

  • Nadat de coronasituatie enige tijd zich positief ontwikkelde en de raad weer meer van online- naar fysiek-vergaderen ging, verslechtert de situatie nu weer in rap tempo. Het lijkt goed de situatie en verwachtingen met elkaar te bespreken.

  • ·  Ervaringen met de voorbeschouwingen van de LOG in “de publieke tribune”
    ·  Gespreksonderwerpen die genoemd worden door de fractievoorzitters

Algemene stemmingen

Uitklappen Inklappen