Overzicht van nieuwsberichten 2020

Raadsleden op werkbezoek bij Atelier Button Up 19 februari 2020

Afbeelding 'Raadsleden op werkbezoek bij Atelier Button Up'

Op 18 februari gingen raadsleden op werkbezoek bij Atelier Button Up. Dit atelier biedt dagbesteding en begeleidingstrajecten naar werk. De deelnemers zijn bijvoorbeeld mensen met een beperking of vluchtelingen die klaar zijn om te integreren. Het initiatief is van HAVEP en Motorcycle Support Nederland. De raadsleden krijgen eerst een presentatie. Daarbij vertelt een bevlogen Ruud van Gorp (MSN) dat het draait om perspectief bieden en een kans op een volwaardig bestaan. Annemiek van Puijenbroek toont met atelier Button Up dat HAVEP een bedrijf is met aandacht voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Na de presentatie is er een rondleiding door het atelier. Annemiek kruipt zelf nog even achter de naaimachine en toont tassen en lunchzakjes die zijn gemaakt van gerecyclede werkkleding. Button Up begeleidster Salwan Sadik vertelt dat haar deelnemers, die hier assistenten worden genoemd, veel meer dan alleen naaivaardigheden leren. Tijdens de leertrajecten en de lunches werken ze ook aan de Nederlandse taal en aan sociale vaardigheden. Salwan: “het is prachtig om te zien wat voor verschil wij maken voor deze vrouwen”. Al met al werd het een indrukwekkend en inspirerend werkbezoek. Bent u ook nieuwsgiering geworden naar de mogelijkheden bij het atelier? Stuur dan een mail naar info@atelierbuttonup.nl

Liselotte Franssen voorgedragen wethouder 18 februari 2020

Lijst Riel Goirle draagt Liselotte Franssen voor als wethouder voor de gemeente Goirle. Zij neemt hiermee het stokje over van wethouder Bert Schellekens, die vorige maand om gezondheidsredenen zijn functie neerlegde.

Afscheid wethouder Bert Schellekens 13 februari 2020

Dinsdagavond 18 februari neemt Bert Schellekens afscheid als wethouder. Dit gebeurt tijdens de raadsvergadering om 19.30 uur. Bert Schellekens legde in januari zijn functie om gezondheidsredenen neer.