Begroting 2022

Gepubliceerd op: 16 november 2021 10:11

Op dinsdag 9 november heeft de Raad een besluit genomen over de begroting voor het komende jaar, 2022. Alle fracties hebben hun mening hierop gegeven, wat vonden ze positief, wat zijn aandachtspunten en wat baart zorgen. De begroting is unaniem aangenomen.

Moties en amendementen

Wanneer een fractie het belangrijk vind dat er iets extra's gebeurd of dat er iets moet wijzigen, dan kunnen ze proberen daar steun voor de vragen bij collega andere fracties. Met een motie wordt aan het college gevraagd om een extra inspanning te doen. Met een amendement wordt de begroting gewijzigd.
Er waren verschillende moties en amendementen ingediend. Een groot aantal werd na de discussie ingetrokken. Meestal omdat de wethouder(s) aangaven dat die onderwerpen al een invulling kregen of gaat krijgen, maar ook omdat er te weinig steun voor bleek te zijn bij de collega fracties.
Eén amendement is overgenomen: geen toeristen belasting voor jongeren tot 18 jaar.

Over het algemeen was iedereen blij dat er dit jaar een sluitende begroting ligt. Maar ook dat het nu niet de tijd is om ons rijk te rekenen. Het blijft noodzakelijk om op de portemonnee te letten. Wilt u de uitzending nog eens kijken, of de stukken die bij de vergadering aan bod zijn gekomen, klik hier voor de link naar de vergadering.