Bestuursakkoord Lijst Riel Goirle, PvdA, VVD en CDA bereikt

Gepubliceerd op: 23 augustus 2023 12:08

Installatie van het nieuwe college
Na goedkeuring van het bestuursakkoord door de raad zal installatie van het nieuwe college plaatsvinden op dinsdag 19 september.

PvdA en CDA leveren wethouder
In het nieuwe college nemen, namens de Lijst Riel Goirle, PvdA, VVD en CDA, vier wethouders zitting. De huidige wethouders Liselotte Franssen en Peter van Dijk nemen namens respectievelijk Lijst Riel Goirle en de VVD zitting in dit nieuwe college.

De CDA-fractie draagt voor als kandidaat-wethouder Koos Krook uit Made. Koos Krook heeft langjarige en brede ervaring als wethouder, ook als wethouder-van-buiten. In de gemeenten Drimmelen, Neerijnen en Steenbergen heeft hij voor diverse portefeuilles verantwoordelijkheid gedragen. Koos is opgeleid als HBO-Verpleegkundige, als Gezondheidswetenschapper (WO) en heeft een post-HBO Managementopleiding afgerond.

De PvdA-fractie draagt voor als kandidaat-wethouder Pernell Criens uit Goirle. Pernell is vanaf 2014 raadslid in Goirle, in 2018 werd zij fractievoorzitter. Zij heeft ruim 15 jaar werkervaring binnen het sociaal domein, als (senior) beleidsadviseur. Sinds 2016 werkt zij voor drie gemeenten: Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen. Pernell is afgestudeerd als docent Nederlands en Engels en heeft ook enkele jaren in het middelbaar onderwijs gewerkt.

Als coalitie partijen willen wij graag onze collega raadsleden tijdens de extra raadsvergadering op 29 augustus als eerste de mogelijkheid bieden hun visie op dit bestuursakkoord met ons te delen en inhoudelijke vragen te stellen daarover. Daarna zijn wij graag bereid nadere toelichting te geven op vragen van derden over de inhoud van dit akkoord.


De fractievoorzitters:
Mark Verhoeven (LRG)
Antoon van Baal (PvdA)
Ad van Beurden (VVD)
Ineke Wolswijk (CDA