Installatie nieuwe Jeugd Gemeenteraad

Gepubliceerd op: 02 november 2021 15:11

logo Jeugd Gemeenteraad

Op 2 november is de nieuwe Jeugd Gemeenteraad geïnstalleerd. Dit is alweer voor de 12e keer. Al 24 jaar mogen kinderen meedenken over wat belangrijk is voor hen in de gemeente Goirle! Zij gaan ondersteund worden door Anouk, Tess (wethouder), Anita en Bram van St. Jong en de raads- & burgerleden: Trix, Mark, Piet en Isabelle.

Uitzwaaien

Allereerst werden de oude Jeugd Raadsleden uitgezwaaid door de wethouder Tess van der Wiel en door de burgemeester Mark van Stappershoef. Dat was een bijzondere periode omdat ze heel weinig bij elkaar hebben kunnen komen door Corona. Toch veel dank voor alles dat wel gelukt is!

Installatie

Bij een installatie hoort een plechtig moment. Ieder Jeugdraadslid legt een verklaring af:

  • Ik verklaar dat ik op een eerlijke manier gekozen ben om lid te worden van de Jeugd Gemeenteraad. En dat ik geen cadeaus heb uitgedeeld om stemmen te verzamelen
  • Ik verklaar dat zolang ik in de Jeugd Gemeenteraad zit mij niet al laten omkopen
  • Ik verklaar dat ik mijn best zal doen om mijn taak zo goed als ik kan te vullen

Afsluiting

Bij zo'n plechtig moment hoort ook een uitgebreide fotoshoot met een professionele fotograaf. Ook heeft de Lokale Omroep Goirle een mooi filmpje gemaakt van de installatie. Klik hiervoor op de bijgevoegde link (aan de rechterzijde of de onderzijde). En ter afsluiting natuurlijk een drankje om even na te praten met elkaar en rond te rennen.

Wij wensen de nieuwe Jeugd Gemeenteraad heel veel plezier en help ons Goirle nog fijner te maken!

installatie Jeugd Gemeente raad groepsfoto
groepsfoto net geïnstalleerde Jeugd Gemeenteraad