Installatie nieuwe jeugdgemeenteraad en jeugdburgemeester

Gepubliceerd op: 23 oktober 2023 12:10

Afscheid jeugdgemeenteraad 2021-2023

Tijdens de raadsvergadering van 10 oktober stond onze voormalige jeugdgemeenteraad als eerst in de spotlights. Wethouder Koos Krook gaf een mooie toespraak. De jeugdgemeenteraad heeft zich verdiept in thema's als armoede, kindermishandeling en verkeersveiligheid in onze gemeente. We willen Boris, Daan, Elise, Iris, Jasmijn, Jip, Lars, Mart, Max, Mees, Meike, Nienke, Sem en Tim bedanken voor hun inzet de afgelopen twee jaar.

Installatie jeugdgemeenteraad 2023-2025

Na het afscheid van de voormalige jeugdgemeenteraad volgde de installatie van de nieuwe jeugdgemeenteraad. De komende twee jaar gaan 16 kinderen zich inzetten voor onze gemeente. Dit jaar is iedere basisschool uit Goirle en Riel vertegenwoordigt in de jeugdraad en dat zorgt voor een mooi en veelzijdig gezelschap. We wensen Benthe, Thijn, Fem, Beike, Jayden, Milana, Teun, Stan, Isa, Evi, Daan, Dave, Isis, Anna, Mats en Youssra veel succes!

Jeugdburgemeester

Op 10 oktober is Stan Bremer officieel geïnstalleerd als nieuwe jeugdburgemeester van de gemeente Goirle. Tegelijkertijd is Fiene Suurmeijer afgetreden als jeugdburgemeester. Zij was de eerste jeugdburgemeester van gemeente Goirle en nu volgt Stan haar op. Na het afleggen van de verklaring kreeg Stan de speciale ambtsketen omgehangen door burgemeester Mark van Stappershoef. Stan heeft er veel zin in: "Ik ben super blij dat ik de jeugdburgemeester ben geworden en dat ik de kinderen in Goirle en Riel mag vertegenwoordigen. Ik doe mijn best om alle taken net zo goed uit te voeren als mijn voorganger Fiene." Stan is één jaar jeugdburgemeester, tot oktober 2024. Samen met de jeugdgemeenteraad zorgt de jeugdburgemeester dat de politiek de mening van kinderen hoort.