Nieuwe site en logo gemeenteraad

Gepubliceerd op: 17 september 2020 08:55

De gemeenteraad van Goirle heeft een vernieuwde website. De website maakt het makkelijker voor inwoners om informatie te vinden over het raadswerk en de actuele onderwerpen. Ook is er een eigen logo voor de gemeenteraad geïntroduceerd. Het adres van de website is niet veranderd: https://raad.goirle.nl. Hier zijn alle documenten voor de gemeenteraad te vinden. Ook zijn hier de raadsvergaderingen rechtstreeks te volgen. De website geeft een goed overzicht van het werk van de raad.

Burgemeester Mark van Stappershoef, voorzitter van de gemeenteraad: "Met deze vernieuwing is de website weer fris en eigentijds. Met de site wordt ook gewerkt aan de richtlijnen voor toegankelijk gebruik. Hiermee zet ook de raad weer een stap in de verbetering van onze dienstverlening richting onze inwoners."

Nieuw logo gemeenteraad

Nieuw op de website is ook het eigen logo van de gemeenteraad. Hiermee onderscheidt de raad zich van de gemeentelijke organisatie. Maar samen vormen zij wel een eenheid: de gemeente. Dat is zichtbaar door het gebruik van dezelfde kleuren en hetzelfde lettertype als in het gemeentelijke logo. Het beeldmerk is in de vorm van een bloem, wat weer past bij het beeldmerk van de gemeente: een vlinder. De verschillende vormen en kleuren geven aan dat de raad is opgebouwd uit verschillende partijen en mensen. De kring staat symbool voor de eenheid die de raad vormt in al haar verscheidenheid: zij doen het samen. Het logo wordt geplaatst bij alle uitingen die van de raad komen.

Alle informatie bij elkaar

Op de site https://raad.goirle.nl staat verder alle informatie over de gemeenteraad. Welke politieke partijen zitten er in de raad? Hoe kom je als inwoner in contact met de raad? Wat zijn eigenlijk de taken van de gemeenteraad? En hoe kunnen inwoners invloed uitoefenen op de besluitvorming? Daarnaast is in één oogopslag in de kalender te zien welke vergaderingen er plaatsvinden en wat er tijdens zo'n vergadering wordt besproken.