Raadsleden op werkbezoek bij Werkgroep Opvang Statushouders

Gepubliceerd op: 28 september 2020 13:15

Op 24 september ging een aantal raadsleden op werkbezoek bij de Werkgroep Opvang Statushouders (WOS). De bestuursleden Pieter Rambags, Ronald Kloeg en Thijs Kemmeren  -alle drie zeer deskundig en heel bevlogen- gingen in gesprek met de raadsleden. Er werd gesproken over vluchtroutes van vluchtelingen, opvang in de eigen regio en migranten op zee. Maar ook over contact krijgen met de statushouders in het dorp en waarom de gordijnen van je nieuwe buren vaak gesloten zijn. Het werd een ontspannen gesprek met betrokken en geïnteresseerde raadsleden.

Tijdens de presentatie werd ook uitleg gegeven over een monitor die WOS heeft ontwikkeld. Die monitor laat bijvoorbeeld zien hoe het gaat met de taalvaardigheid en gezondheid van statushouders, maar ook of het lukt om de administratie op orde te krijgen en deel te nemen aan de Goirlese samenleving. In een oogopslag is te zien op welke fronten het goed gaat met de statushouders en met welke uitdagingen zij ook na 3 of 4 jaar nog worstelen.

In Goirle en Riel zetten bijna 100 vrijwilligers zich in om statushouders te verwelkomen, te omarmen,  te begeleiden en op te nemen in onze gemeenschap. Zij verrichten belangrijk werk en daarover zijn de raadsleden tijdens het werkbezoek goed geïnformeerd.

Wilt u ook raadsleden uitnodigen voor een werkbezoek? Dat kan. Kijk op onze website hoe het werkt: https://raad.goirle.nl/organisatie/uw-invloed/raadsleden-uitnodigen-voor-werkbezoek/.