Raadsuitje 2021

Gepubliceerd op: 21 oktober 2021 14:10

Afgelopen vrijdag is de raad samen met een aantal medewerkers en collegeleden op bezoek gegaan bij een paar Gôolse organisaties. Zij hebben ons laten zien waar zij staan en wat ze doen. De inzet en betrokkenheid van begeleiders en vrijwilligers is hartverwarmend.

Zo zijn we bij Ruud's Rugzak (voorheen Motorcycle Support Nederland) op bezoek geweest. Zij hebben laten zien wat ze doen om hun assistenten (mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) te helpen, maar ook (aangepaste) ontspanning te bieden. Vervolgens hebben we bij Havep twee projecten bezocht. In het bedrijfsrestaurant verzorgde Ernest met zijn assistenten een heerlijke lunch. En bij textielproject Button Up vertelden Annemiek en Salwan hoe zij assistenten begeleiden en voorbereiden op hun toekomst.

Later op de middag zijn we in de historie van Goirle gedoken.  Met de bevlogen vrijwilligers van het Heemkundig museum en de Stichting Akkermolens Goirle liepen we langs kenmerkende gebouwen. De geschiedenis hiervan kwam in de verhalen tot leven.

In een ontspannende avond bij de Commanderie werden we nog even ondervraagd  over Goirle. Met een kwis: De grôôte wéwittegijvangôôlkwis. De winnaars mogen volgend jaar weer een interessant programma maken.

Papagaai