Werkbezoek milieustraat

Gepubliceerd op: 10 maart 2021 10:30

De gemeenteraad wil zich door werkbezoeken actief informeren over onderwerpen die in de Goirlese samenleving spelen. Dit keer is een werkbezoek 'gebracht' aan de milieustraat en kringloopwinkel La Poubelle. Omdat in verband met de corona-maatregelen een bezoek op locatie niet mogelijk was, kwamen de milieustraat en La Poubelle naar de raads- en burgerleden toe.

In een videovergadering werd aan de hand van een film en een presentatie gesproken over de (toekomstige) problematiek waar de gemeente zich voor gesteld ziet als het gaat om hergebruik, afvalscheiding en afvalverwerking.

Één van de conclusies was dat de noodzaak voor anders omgaan met afvalverwerking en ook de kosten daarvan steeds meer toenemen. Als er geen andere benadering komt van het omgaan met recycling, afvalscheiding en afvalverwerking, dan lopen de kosten daarvoor de komende jaren voor de gemeente en dus voor de inwoners heel hoog op.

Om dat te voorkomen zal de gemeente voor de zomer met nieuw beleid komen. Daarop vooruitlopend zal ook voor de zomer op de milieustraat, in samenwerking met La Poubelle, een proef worden gedaan waarbij meer ingezet wordt op meer effectief hergebruik, afvalscheiding en afvalverwerking.
Voor deze vernieuwende aanpak heeft de gemeente Goirle een landelijke prijs mogen ontvangen.